Hoe online video’s verkopen (+ soorten video’s die het best verkopen in 2025)
Inhoudsopgave
We leven in een wereld waarin video het belangrijkste medium is. En wat belangrijker is, mensen raken eraan gewend om meer te betalen voor videocontent van hoge kwaliteit.
Aan de andere kant is het maken van video’s van hoge kwaliteit nog nooit zo eenvoudig geweest. Je bent nu slechts een paar klikken verwijderd van geavanceerde tools voor filmen, bewerken en publiceren.
Wat ik probeer te zeggen is:
Als je erover denkt om je video’s online te verkopen, dan is dit het beste moment om te beginnen.
We zijn hier om je de exacte stappen te vertellen die je moet nemen om online video’s te verkopen en er winst mee te maken. In dit artikel lopen we het hele proces met je door, leggen we uit welke video’s het best verkopen en waarom, en laten we je een aantal levensreddende hulpmiddelen zien.
Er is veel te doen, dus laten we meteen beginnen.
Hoe verkoop je video’s online
Het maken van video-inhoud is niet meer voorbehouden aan professionele filmmakers. Iedereen kan online video’s maken en verkopen.
Ja, dat betekent dat jij het ook kunt! Je hoeft alleen maar deze eenvoudige stappen te volgen:
Stap 1. Ga voor de video-inhoud die het beste verkoopt
Een van de eerste (en misschien wel belangrijkste) stappen is beslissen welk type video’s je wilt verkopen.
Ik ga ervan uit dat de meesten van jullie al videocontent maken. Maar om een video te verkopen, moet je weten hoe je deze kunt presenteren als een product waarvoor je publiek bereid is te betalen.
Dus voordat we ingaan op de details van het verkopen op zich, laten we eens kijken naar de soorten video’s die mensen misschien van je willen kopen.
1. Korte films
Veel videomakers beginnen hun carrière met het maken van korte films. De tijd dat je langs producenten, studio’s en filmfestivals moest om je korte films gezien te krijgen, is al lang voorbij.
Kijk bijvoorbeeld eens naar Nils Jansons en Kaspars Alksnis. De een is een professionele inlineskater en filmmaker en de ander is beeldend kunstenaar en rolschaatser. Op een dag plaatsten ze hun korte documentaire genaamd “Mind Your Step” op een online winkel gebouwd met Sellfy.
Bovendien hebben ze een pay-what-you-want prijsschema gebruikt en 10% van de opbrengst van digitale downloads gedoneerd aan het Wereld Natuur Fonds (WWF) om bij te dragen aan hun wereldwijde actie.
2. “How-to” gidsen, handleidingen en instructievideo’s
Volgens statistieken van Google is meer dan 80% van de gebruikers regelmatig op zoek naar zogenaamde “how-to” video’s. Aangezien dergelijke zoekopdrachten ongelooflijk vaak voorkomen in verschillende zoekmachines, is het maken van inhoud die hierop is gericht (en het optimaliseren ervan) een geweldige manier om in de zoekresultaten te verschijnen.
Hoe specifieker je niche is, hoe beter.
Kijk eens naar Eunice, ook bekend als Eumicakes. Zij is een voormalige wetenschapslerares die een passie ontdekte voor bakken en taartkunst. Nu maakt ze tutorials over het beschilderen van taarten en verkoopt ze met succes video’s online.
3. Trainingsvideo’s
Ben je een professionele fitnessinstructeur of heb je gewoon een passie voor sportactiviteiten en een gezonde levensstijl? Dan kun je zeker proberen video’s te verkopen die mensen helpen gezonder te worden en actiever te leven.
Natuurlijk zijn er genoeg trainingsvideo’s online beschikbaar, maar dit feit hoeft je niet tegen te houden als je bereid bent om unieke waarde te bieden.
Zoals onze vriend Ron Jones hier. Hij is een personal trainer die erin geslaagd is persoonlijke fitnesstraining te combineren met mentale gezondheidstechnieken om zijn klanten een unieke ervaring te bieden.
4. Online cursussen
Ben je een expert in iets?
In dat geval is het maken van een videocursus een van de meest voor de hand liggende keuzes voor jou.
Het is veel gemakkelijker als je al een creator bent, omdat de verkoop van cursussen je kan helpen een solide bijverdienste op te bouwen. Alles kan hier, want je kunt lessen verkopen in schilderen, schetsen, creatief schrijven, muziek maken en zelfs video’s opnemen en bewerken.
Bijvoorbeeld:
Thomas McRocklin is al zijn hele leven gepassioneerd over gitaar spelen. Nu runt hij een succesvol online bedrijf met Sellfy dat zijn meesterlijke vaardigheden aanbiedt aan gretige gitaarstudenten via School of McRock.
Je kunt mensen ook helpen met het leren van praktische vaardigheden zoals Photoshop, fotografie of zelfs het knippen van haar en make-up technieken.
5. Spirituele en zelfhulpvideo’s
Dit is een andere grote post-COVID trend die ons nog wel een tijdje zal bijblijven. Veel meer mensen zijn op zoek naar praktijken die hen helpen gezond en productief te blijven in hun dagelijkse leven. Dit kan van alles inhouden, van meditatievideo’s tot video’s over het beoefenen van mindfulness.
Hier is een goed voorbeeld van hoe het werkt:
Op een dag lag Roshni, een 22-jarige, op de vloer van haar appartement met een soort frontale inzinking. Toen besloot ze haar leven voorgoed te veranderen en andere mensen te helpen die met dezelfde problemen worstelden. Nu verkoopt ze met succes video’s van meditatiesessies over eigenwaarde op haar Sellfy–winkel.
Stap 2. Ken je doelgroep
Als je erover denkt om video’s te verkopen, is de kans vrij groot dat je ze al aan het maken bent of op zijn minst een idee in je hoofd hebt.
Daarom gaan we je niet vervelen met de basis. In plaats daarvan geven we je wat advies over hoe je je ideeën kunt omvormen tot echte juweeltjes:
Vorm je einddoel
Voordat je in de productie duikt, moet je je videodoelen definiëren. Bovendien moet je de beste statistieken vinden om je te helpen begrijpen of je die doelen hebt bereikt.
Weten waarom je je video’s maakt en eerlijk zijn over de verwachte resultaten kan ongelooflijk nuttig zijn bij het bepalen van een videocontentstrategie.
Hier is een voorbeeld:
Eunice was lerares voordat ze trouwde en ze hield echt van wat ze deed. Daarom besloot ze door te gaan met lesgeven aan andere mensen en begon ze met de verkoop van haar taartschildervideo’s. Dit is wat ze te zeggen heeft over het doel van haar video’s:
Ik vind het heerlijk om mijn kennis en vaardigheden met anderen te kunnen delen – ik denk dat dat mijn doel is. En ik vind het geweldig dat ik kan doen waar ik van hou en tijd met mijn gezin kan doorbrengen. Dat is altijd mijn droom geweest.
Doe je onderzoek
Ik durf te wedden dat je de niche van je favoriete YouTube- of TikTok-creator duidelijk kunt identificeren.
Het definiëren van je niche maakt het veel gemakkelijker om online video’s te maken en te verkopen. Als je echter nog steeds niet zeker weet wat voor jou het beste werkt, kun je er eerst een paar uitproberen.
Je kunt bijvoorbeeld proberen gratis video’s aan te bieden via YouTube om te zien welke inhoud populairder is onder je publiek.
Een andere manier om snel marktonderzoek te doen is door platforms als TikTok, Udemy, Instagram en YouTube uit te kammen om te zien of er vraag is naar content die jij wilt maken.
Ken je publiek
Voordat je iets opzet, opneemt of bewerkt, moet je goed begrijpen wie het gaat bekijken.
Waarom?
Omdat elke stap die je tijdens het videocreatieproces gaat zetten, moet worden bepaald door twee dingen:
- Het doel van je video.
- De gewenste reactie van je publiek.
Dit betekent dat je je met elke video op een specifiek publiek moet richten. Daarom moet je sterke buyer personas bedenken. Maar als je er al een hebt, kun je die beter bijwerken volgens de meest recente videotrends.
Stap 3. Maak professionele video’s
Nu je een idee in je hoofd hebt en je de doelgroep hebt geïdentificeerd, is het eindelijk tijd om video’s te maken.
Het is duidelijk dat je als videomaker alles (of de meeste dingen) al weet over het produceren van videocontent. We kunnen je dus niet echt praktisch advies geven.
Maar toch…
We hebben een paar ideeën in gedachten over hoe je je video’s klantgerichter kunt maken!
Hier zijn een paar adviezen van Sellfy-creators die hun video’s met succes verkopen aan hun klanten:
- Maak van je idee een script/storyboard. Door je idee op te splitsen in scènes en er een script van te maken, wordt het gemakkelijker om de video op te nemen en te bewerken.
- Plan je opnameschema. Zelfs als je alles goed voorbereidt, kunnen opnamedagen in werkelijkheid onvoorspelbare richtingen uitgaan.
- Probeer je video’s niet perfect te maken. Streven naar perfectie kan je creatieve proces verlammen en je zult moeite hebben om aan de slag te gaan.
- Denk na over eventueel extra materiaal dat je kostuums nodig kunnen hebben als je instructieve of educatieve inhoud maakt.
Voorbeeld:
Dann Mumm verkoopt videotutorials over verschillende gitaartechnieken. Naast het videobestand voegt hij ook een PDF Tabboek en Gitaar Pro tabs toe.
Hier zijn andere voorbeelden van materialen die je zou kunnen toevoegen:
- eBooks
- Sjablonen, kalenders en planners
- Audio-instructies
- Afbeeldingen of dia’s
- Digitale middelen
Stap 4. Kies je strategie om geld te verdienen met je video’s
In wezen zijn er twee manieren waarop je geld kunt verdienen met je video’s:
- Streaming (verkoop video op aanvraag).
- Digitale downloads verkopen.
Videostreaming is echter verder onderverdeeld in drie categorieën:
1. SVOD: video op aanvraag met abonnement
Om SVOD-content te consumeren, schrijven kijkers zich in voor een lidmaatschap dat hen volledige toegang geeft tot de videobibliotheek tegen een vast maandelijks/jaarlijks bedrag. Dit bedrijfsmodel is ongelooflijk populair geworden omdat het handig is voor zowel videoverkopers als consumenten.
Hier zijn enkele van de bekendste namen die het subscription video-on-demand model gebruiken:
- Netflix
- HBO Max
- Hulu
- Apple TV+
- Disney+
2. TVOD: transactionele video op aanvraag
Videomakers die deze monetisatiestrategie gebruiken, maken gebruik van een pay-per-view formaat. Dit betekent dat klanten zich nergens op hoeven te abonneren. In plaats daarvan kopen ze toegang tot een bepaalde video die ze willen bekijken. Bekende voorbeelden van TVOD-content zijn het kopen van een film op iTunes of een online cursus op Udemy.
3. AVOD: video op aanvraag met advertenties
Zoals je vast al uit de naam hebt begrepen, maakt deze strategie video’s te gelde door middel van advertentieplaatsingen. Een van de bekendste voorbeelden van AVOD is het YouTube Partner Program waarbij creators betaald krijgen voor advertenties die in hun video’s zijn geïntegreerd.
Video’s verkopen als digitale downloads
Dit is de meest traditionele methode voor videomakers om hun video-inhoud te gelde te maken. Als je video’s downloadt, verkoop je het videobestand dat de klant kan downloaden en gebruiken wanneer en hoe hij maar wil.
Er is geen betere plek om video’s te verkopen dan je eigen website of online winkel. Het geeft je volledige controle over het verkoopproces en creëert een geweldige eerste indruk bij je potentiële klanten.
Natuurlijk kun je ook andere opties overwegen, zoals stockvideo websites, maar dan verdien je minder geld door de kosten en transactiekosten.
Je denkt misschien:
“Maar ik heb geen website, wat moet ik dan doen?”
Daar hoef je je geen zorgen over te maken. De tijd dat je vaardigheden en kennis nodig had om een website of een e-commerce winkel te bouwen, is al lang voorbij. Nu kun je je eigen online videowinkel maken zonder codering of eerdere ervaring.
Bovendien hoef je je niet te beperken tot één strategie om geld te verdienen. In plaats daarvan kun je een tool als Sellfy gebruiken om video’s te verkopen als digitale downloads en abonnementen aan te bieden voor video-inhoud op aanvraag. Tegelijkertijd kun je gratis video’s uploaden naar YouTube om je klantenbestand uit te breiden en extra inkomsten te verdienen met het YouTube Partnerprogramma.
Stap 5. Zoek je videohostingplatform
Zodra je weet wat voor soort video’s je online gaat verkopen, is het tijd om je video eCommerce winkel op te zetten. Maar voordat je het e-commerce platform kiest, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden.
Hier zijn enkele kenmerken van het e-commerce platform waar je op moet letten:
Gebruiksgemak
Zelfs als je al ervaring hebt met e-commerce, wil je niet uren of zelfs dagen bezig zijn om uit te zoeken hoe alles werkt.
Idealiter moet je een alles-in-één gehost e-commerce platform vinden waarmee je in slechts een paar minuten een online winkel kunt bouwen. En geloof me, het is mogelijk.
Kosten
Het opzetten van een online winkel hoeft niet duur te zijn.
Maar je moet wel voorzichtig zijn met het berekenen van de totale kosten. Het is bijvoorbeeld veel beter om een platform te kiezen dat zoveel mogelijk ingebouwde functies heeft, zodat je niet hoeft te betalen voor app-integraties, winkelthema’s of diensten. Daarom is het beter om een alles-in-één platform te kiezen.
Je moet er ook voor zorgen dat het platform geen transactiekosten in rekening brengt. Anders ben je je zuurverdiende geld gewoon kwijt.
Digitale downloads en videostreaming
Vanuit zakelijk oogpunt is het veel beter om een platform te kiezen dat zowel videostreaming als digitale downloads ondersteunt. Op die manier hoef je niet voor slechts één bedrijfsstrategie te kiezen en kun je meer geld verdienen met je video’s.
Aanpassing
Je moet in staat zijn om je online videotheek er professioneel en visueel aantrekkelijk uit te laten zien. Het is beter om een e-commerce platform te gebruiken dat niet alleen een eenvoudig te navigeren store customizer tool biedt, maar ook een aantal vooraf ontworpen thema’s.
Ingebouwde marketingfuncties
De sleutel tot het verkopen van meer video’s is een slimme marketingstrategie. Daarom is het belangrijk om een e-commerce platform te kiezen met de meeste ingebouwde marketingtools.
Stap 6. Jouw videowebsite opzetten en video’s uploaden
We hebben vastgesteld dat je verschillende strategieën moet combineren om je video’s succesvol te gelde te maken. Dus als je video’s online wilt verkopen, kun je beter een platform kiezen dat niet alleen digitale downloads ondersteunt, maar ook VOD.
Weet je niet zeker waar je moet beginnen met het zoeken naar een perfect eCommerce platform?
Wij hebben een perfecte oplossing die voldoet aan alle bovengenoemde kenmerken-Sellfy!
Sellfy heeft alles wat je nodig hebt om je videobedrijf te starten, te lanceren en te laten groeien:
- Je eigen online videowinkel.
- Mogelijkheid om video’s te verkopen als digitale downloads en VOD.
- Geen transactiekosten en onnodige kosten.
- Ingebouwde marketingtools.
- Vooraf ontworpen winkelthema’s en een intuïtieve Store Customizer.
- Insluitingsopties voor de winkel.
- Slimme analysetool om de activiteit van je publiek te volgen.
- Nette kassa.
- 24/7 klantenondersteuning.
Klinkt geweldig, toch?
Hier lees je hoe je je online videowinkel opzet met Sellfy:
- Het enige wat je nodig hebt om een account aan te maken bij Sellfy is een geldig e-mailadres. Je kunt beginnen met een gratis proefperiode van 14 dagen voordat je je verbindt aan een van de abonnementen (Starter, Business of Premium). Je kunt altijd upgraden en toegang krijgen tot extra functies of je abonnement opzeggen als het niet past bij je behoeften.
- Zodra je een account hebt aangemaakt, kun je beginnen met het uploaden van je video’s. Het proces is super eenvoudig! Je hoeft alleen maar een videobestand naar het uploadgebied te slepen en te kiezen of je je video wilt downloaden, streamen of beide. Vervolgens stel je een prijs in, klik je op Product opslaan en je video staat live in je Sellfy winkel!
- Een laatste stap voordat je kunt beginnen met het verkopen van je video’s is het koppelen van betaalmethoden. Sellfy biedt momenteel integraties met twee grote betalingsverwerkers om betalingen te verzamelen:
- Stripe – voor het verzamelen van betalingen van alle grote creditcards, Apple Pay of Google pay.
- PayPal: hiermee kun je betalingen verzamelen via een PayPal-account, alle grote creditcards of lokale Europese betaalmethoden.
Stap 7. Pas je video-website aan
Wanneer je een platform kiest om je video’s te verkopen, moet je ervoor zorgen dat het voldoende maatwerk biedt.
Waarom is dat zo belangrijk?
Nou, als je wilt dat mensen je video’s kopen, moet je ervoor zorgen dat je website er professioneel en gewoon visueel aantrekkelijk uitziet. Vooral als je al een YouTube-kanaal hebt of een persoonlijk merk hebt ontwikkeld op sociale media.
Dat is precies waarom Sellfy niet alleen prachtige vooraf ontworpen winkelthema’s biedt, maar ook een functierijke winkelaanpassingstool.
Met Sellfy heb je volledige controle over het ontwerp van de winkel. Zodra je een winkel hebt opgezet, wordt het standaardthema automatisch toegepast. Je kunt het eenvoudig wijzigen en andere thema’s “uitproberen” totdat je het juiste hebt gevonden.
Het doel is om je zoveel mogelijk controle te geven over het ontwerp van je webwinkel, daarom zijn alle thema’s 100% aanpasbaar. Dit betekent dat je nog steeds het ontwerp van je winkel kunt veranderen nadat het thema is toegepast, of een compleet nieuw ontwerp kunt maken.
Voorbeeld:
Eunice heeft de store customizer van Sellfy gebruikt om haar online videotheek helemaal opnieuw te ontwerpen.
Ze heeft uitstekend werk geleverd met het stroomlijnen van het uiterlijk van haar winkel en sociale media om haar merk consistent te houden op alle platforms.
Stap 8. Sorteer je inhoud
Feit: Mensen zijn bereid om geld uit te geven aan dingen die hun leven makkelijker kunnen maken.
De waarheid is dat je veel gratis (en zelfs hoogwaardige) videobronnen kunt vinden op platforms zoals YouTube, torrentwebsites, enz.
Maar waarom zijn mensen nog steeds bereid om te betalen voor videocontent?
De waarheid is dat niemand tijd wil besteden aan het doorzoeken van het hele internet op zoek naar inhoud die nuttig zou kunnen zijn. Dus als er een optie is om een paar uur te besparen op het zoeken naar iets wat ze nodig hebben, maar liever gewoon gaan zitten, de video bekijken en verder gaan met hun leven, dan zijn ze bereid om ervoor te betalen.
Dus om ervoor te zorgen dat je klant gemakkelijk kan vinden wat hij zoekt, moet je de inhoud op je eigen videowebsite zorgvuldig organiseren.
Dit is hoe je dat kunt doen:
1. Verdeel je video’s in categorieën
Je video’s onderverdelen in categorieën is de cruciale stap in het organiseren van je content. Het is ook een van de makkelijkste dingen om te doen.
Het enige wat je hoeft te doen is een lijst maken met categorieën die het meest effectief en nuttig zijn voor je publiek. De sleutel hier is om er niet te veel over na te denken en het gewoon duidelijk en eenvoudig te houden.
Voorbeeld:
Een online haarschool HAIR2U koos voor een heel eenvoudige maar slimme aanpak om video-inhoud op hun Sellfy-winkel te organiseren. Het enige wat ze deden was aparte categorieën maken voor elk kapsel.
2. Presenteer je nieuwste en populairste video’s apart
Ja, de meeste mensen die naar je videowebsite komen, weten precies wat ze zoeken.
Je moet echter ook rekening houden met bezoekers die voor het eerst komen. Zou je geen nieuwe klanten willen winnen door je best verkopende video’s te laten zien?
3. Maak je gratis content zichtbaar
Als je gratis content aanbiedt in je winkel, moet je ervoor zorgen dat het voor iedereen zichtbaar is. Je gratis content kan de sleutel zijn tot meer betalende klanten in de toekomst. Bovendien is het delen van gratis content een uitstekende manier om je e-maillijst te laten groeien.
De eenvoudigste manier om bezoekers van je winkel te laten weten dat je gratis content aanbiedt, is door het in het heldengedeelte van je winkel te plaatsen met een link naar een echt product. Het maken van een aparte categorie werkt echter ook prima – zorg er alleen voor dat iedereen het gemakkelijk kan vinden.
Stap 9. Promoot je video’s voor meer verkoop
De sleutel tot het opbouwen van een succesvolle videobusiness is een slimme marketingstrategie.
Natuurlijk hangt je marketingtactiek af van het soort video’s dat je maakt en je doelgroep. Maar hier zijn een paar adviezen die je misschien nuttig vindt:
Gebruik marketingtools voor een naadloze strategie
Als je ervoor kiest om je video’s te verkopen via Sellfy, krijg je toegang tot een geweldige set ingebouwde marketingtools. Onze creators zijn er helemaal weg van! Dus als je meer geld wilt verdienen met je video’s, ben ik er vrij zeker van dat jij dat ook zult doen.
Hier is een overzicht van de tools die Sellfy biedt:
- De functie Kortingen & couponcodes voor het maken van verleidelijke aanbiedingen.
- De upselling functie voor het aanbieden van exclusief extra materiaal of “achter de schermen” clips zodra je klant een van je video’s koopt.
- E-mailmarketing is een andere winkelfunctie van Sellfy die je de mogelijkheid biedt om e-mailcampagnes uit te voeren, bedankmails te sturen, je publiek op de hoogte te stellen van productlanceringen, speciale aanbiedingen en meer.
- De winkelwagenverlatingsfunctie kan je helpen meer klanten te behouden door e-mails voor het herstellen van de winkelwagen te sturen.
- Met het Pay-what-you-want (PWYW) prijsschema kunnen je klanten zelf bepalen hoeveel ze willen betalen voor je video’s.
- Met de geavanceerde SEO-instellingen kun je de voorvertoning in de zoekresultaten, de paginabeschrijving en zelfs afbeeldingen voor sociaal delen uploaden voor elke pagina van je Sellfy-winkel.
Wees actief op sociale media
Hoewel YouTube niet het beste platform is om video’s te gelde te maken, is het zeker een geweldig hulpmiddel om je publiek te laten groeien. Bovendien kun je YouTube gebruiken om verkeer naar je online winkel te leiden door:
- Links toe te voegen in de beschrijving en opmerkingen
- Het video-eindscherm te gebruiken om te linken naar je online winkel
- Een aangepaste link toe te voegen aan je profielbanner
- Kaarten in te stellen om meer verkeer naar je site te leiden
Een ander geweldig social media platform dat creators van over de hele wereld helpt hun videocontent te promoten is TikTok. De unieke algoritmes hebben het mogelijk gemaakt voor artiesten om een publiek van duizenden, zo niet miljoenen, te bereiken in slechts een paar maanden. Hier kun je meer leren over het promoten van je video’s op TikTok.
Gebruik je e-maillijst
Een e-maillijst is een van de grootste troeven van elk online bedrijf.
Gelukkig biedt Sellfy een krachtige e-mailmarketingtool waarmee je aangepaste nieuwsbrieven kunt versturen en e-mailmarketingcampagnes kunt uitvoeren.
Hier zijn enkele strategieën om in gedachten te houden voor je volgende videolancering:
- Maak je publiek hyped voor de lanceerdag door ze te laten weten dat je gloednieuwe video binnenkort uitkomt.
- Stuur de aankondiging op de dag van de lancering om je publiek te laten weten dat je video nu live is in je winkel.
- Stuur eersteklas e-mailcontent om de betrokkenheid van je publiek te vergroten. Bijvoorbeeld achter de schermen, interviews, online quizzen, infographics, etc.
- Met de e-mailmarketingtool van Sellfy kun je je publiek segmenteren, zodat je verschillende promotie-e-mails naar verschillende doelgroepen kunt sturen.
Kun je in 2025 geld verdienen met het online verkopen van video’s?
Het eenvoudige antwoord is: ja, dat kun je. Duizenden digitale creators verdienen hun brood met het maken van videocontent. Sommigen vertrouwen op het YouTube Partnerprogramma, terwijl anderen video’s verkopen aan stockfotosites. Steeds meer creators kiezen er echter voor om hun eigen online videowinkels op te zetten.
Het lijdt geen twijfel dat er op dit moment vraag is naar content van hoge kwaliteit. In 2024 zullen online video’s meer dan 83% van al het internetverkeer van consumenten uitmaken. Bovendien besteden inwoners van de VS gemiddeld meer dan 5 uur per week aan het consumeren van videocontent – alleen al op mobiele telefoons!
Je zou kunnen denken:
Dat is geweldig, maar verdienen mensen geld met de verkoop van hun video’s?
Jazeker. De wereldwijde markt voor online videoplatforms werd in 2020 geschat op USD 6,13 miljard en zal naar verwachting tussen 2022 en 2028 met 18% groeien.
De markt is er duidelijk en zal nog minstens tien jaar blijven groeien. Het beste deel? Veel meer mensen zijn nu bereid om te betalen voor content.
Volgens het rapport van VICE media is 90% van Generatie Z bereid om te betalen voor toegang tot online content die ze elders niet kunnen krijgen. En in een post-COVID-wereld is het ook een groeiende trend voor oudere generaties.
Als je dus ontdekt dat iemand video’s maakt en verkoopt in een specifieke niche, betekent dit dat mensen bereid zijn om te betalen voor dit soort inhoud.
Je verdient (waarschijnlijk) niet genoeg geld met YouTube
Veel videomakers volgen nog steeds het oerinstinct en gaan rechtstreeks naar YouTube voor het verdienen van video’s.
Het partnerprogramma van YouTube is ontworpen om creators te helpen geld te verdienen wanneer mensen hun video’s bekijken via advertenties.
YouTube gebruikt een klassiek video-monetiseringsschema genaamd ad-supported video on demand, of AVOD. Het schema is heel eenvoudig:
- Je post een video.
- YouTube begint advertenties van jouw keuze weer te geven via AdSense.
- Telkens wanneer een kijker de advertentie bekijkt of erop klikt, ontvang jij een kleine commissie.
Dit klinkt allemaal als eenhoorns en regenbogen, maar hoeveel geld kun je echt verdienen met YouTube commissies?
Nou, je inkomsten zijn direct afhankelijk van het aantal views dat je video krijgt.
Volgens verschillende bronnen kunnen je inkomsten variëren van $0,10 tot $10 per 1K weergaven. Het bedrag dat YouTube zal betalen hangt echter af van verschillende factoren, zoals:
- Aantal weergaven
- Aantal klikken per advertentie
- Kwaliteit van de advertentie
- Adblockers
- Videolengte
Dus, hoeveel geld kun je echt verdienen met een YouTube-video?
Als we uitgaan van een schatting van $4 per 1000 weergaven, kan een video met 1.000.000 weergaven ongeveer $4.000 opbrengen. Dat is natuurlijk goed geld, maar nog lang niet genoeg om er echt van te leven.
Begrijp me niet verkeerd, YouTube is een uitstekend platform voor onafhankelijke creators om een publiek te creëren. Maar als je van plan bent om winst te maken met je video’s, moet je het niet bij één geldkanaal houden.
Het is tijd om video’s te gaan verkopen!
Ik hoop dat je dit artikel nuttig vindt! Nu weet je precies hoe je een online winkel kunt starten, online video’s kunt verkopen en je bedrijf kunt laten groeien. Als je meer wilt weten over geld verdienen met digitale, fysieke en print-on-demand producten, ga dan zeker naar onze blog voor handige tips en trucs.
Heb je nog meer vragen? Het Sellfy Helpcentrum heeft antwoorden op de meest gestelde vragen, en je kunt altijd contact opnemen met ons ondersteuningsteam op [email protected].
FAQ: video’s verkopen
Waar kan ik video’s verkopen?
Als je educatieve video’s hebt, zijn Udemy of Skillshare geweldige opties. Als je stockbeelden of filmvideo’s hebt, probeer dan Shutterstock of Pond5. Voor korte films en documentaires heeft Vimeo een pay-per-view functie. Met het partnerprogramma van YouTube kunnen creators geld verdienen met advertenties. Tot slot is Sellfy nog een goede keuze met een gebruiksvriendelijke interface, een eenvoudige online winkel, veilige betalingen en marketingfuncties.
Hoe kan ik mijn video promoten?
Naast het promoten op sociale media, kun je de ingebouwde marketingfuncties van Sellfy gebruiken om je video’s aan de man te brengen.
Enkele van deze functies zijn upselling, het maken van kortingscodes, het aanbieden van freebies, het opzetten van e-mailcampagnes en herinneringen voor het achterlaten van een winkelwagentje, en het gebruik van sociale media-integraties.
Is het maken van video’s winstgevend?
Video’s maken kan zeker winstgevend zijn. Met de opkomst van videoplatforms als YouTube, Vimeo en TikTok is er een groeiende vraag naar hoogwaardige videocontent waarmee je een publiek kunt binden en boeien.
Een van de belangrijkste voordelen is dat je video’s één keer kunt maken en meerdere keren kunt verkopen op Sellfy. Dit betekent dat je een passieve inkomstenstroom kunt creëren die na verloop van tijd inkomsten voor je kan blijven genereren.